Ga naar hoofdinhoud

Vergoedingen en verwijzingen

Terug naar Home

Verwijzing

U kunt met maar ook zonder een verwijzing van huisarts of specialist naar de fysiotherapeut.

Als u met een verwijzing komt vindt tijdens de eerste afspraak een gesprek plaats over uw klachten en doet de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek. Hierna bespreekt de fysiotherapeut met u het behandelplan. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Deze uitgebreide intake is nodig om voor u een behandeling op maat te kunnen maken.

Komt u zonder verwijzing dan stelt de fysiotherapeut in een kort vraaggesprek met u vast of fysiotherapie de juiste behandelvorm is voor uw klachten.  Als dat zo is dan volgt het onderzoek en wordt een behandelplan gemaakt.  Is fysiotherapie geen goede keuze dan adviseert de fysiotherapeut u contact op te nemen met de huisarts

Vergoeding

Fysiotherapie wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft waarin fysiotherapie is opgenomen. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort aanvullende pakket dat u heeft.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Dat betekent dat als u aanvullend verzekerd bent de zorgverzekeraar de kosten van de behandeling fysiotherapie zal vergoeden.

Om te voorkomen dat bij de eerste afspraak blijkt dat u niet aanvullend verzekerd bent en de kosten dus voor uw eigen rekening komen, kunt u het beste van tevoren uit zoeken of fysiotherapie wordt vergoed. Informatie hierover kunt u vinden in uw polis of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening die voorkomt op de zogenaamde “landelijke lijst chronische aandoeningen“ dan krijgt u na de 20e behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen moet u dan wel een aanvullende verzekering hebben. Als behandelingen fysiotherapie worden vergoed uit de basisverzekering komen ze wel ten laste van het verplichte eigen risico.

Wat cliënten over ons zeggen

Zeg vaarwel tegen jouw klachten

Maak een afspraak
Afspraak maken
crossmenu