Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp

e-Health

E-health is computer en/of telefoon inzetten om uw gezondheid te verbeteren. Denk hierbij aan informatie uitwisselen, diagnoses stellen, oefeningen en adviezen delen. Tijdens de coronacrisis waarbij vrijwel elke fysiotherapeutische behandeling op afstand plaats vindt maken wij nog meer dan normaal gebruik van e-health. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor een online behandeling/consult evenals voor een telefonisch consult als u een aanvullende verzekering hebt die ook fysiotherapie dekt. 

Welke e-health gebruiken wij in onze praktijk?

Patiëntenportaal van ons fysiotherapeutisch zorgdossier
Voor uw eerste afspraak kunt u hier een intakeformulier invullen. Deze informatie wordt automatisch gekoppeld aan uw dossier. Hierdoor is bij uw eerste bezoek de fysiotherapeut al op de hoogte van de klachten, kan aanvullende vragen stellen en onderzoek doen. Verder vindt u in dit portaal gemaakte afspraken en huiswerkoefeningen als u die gekregen heeft.

Physitrack met de bijbehorende PhysiApp
Physitrack wordt gebruikt om met behulp van een videoconsult een diagnose te stellen, informatie en adviezen te geven en een oefenprogramma op maat voor u te maken. Meer informatie over het videoconsult vindt u in deze instructie (PDF). De PhysiApp kunt u downloaden in de Playstore (Android) of Appstore (iOS).

Website “Hier heb ik pijn”
online fysiotherapie check Als u zich afvraagt of het zinvol is met uw klachten naar de fysiotherapeut te gaan kunt u een interactieve check doen op Hierhebikpijn.nl. Door vragen te beantwoorden en testen uit te voeren, worden uw klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen. 
Als u het advies krijgt naar de fysiotherapeut te gaan en u wilt een afspraak bij ons maken doorloop dan de volgende stappen:

  • Vind een fysio voor deze klachten.
  • Selecteer: Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp, Wolbrantskerkweg 72, 1069 DA Amsterdam. Dit geldt ook als u contact wilt hebben met een van onze andere locaties.
  • Klik op maak een afspraak. Vergeet niet na het invullen van uw contactgegevens een vink te zetten bij Bijlage “Ingevulde check en uitslag meesturen” zodat wij deze informatie ook kunnen inzien.


Voor al onze e-health mogelijkheden geldt dat de verbindingen veilig zijn met alle zorg voor privacy en veiligheid.